Vegahallen ligger i den norra delen av centralorten  Tierp, endast tre minuters bilresa från den nya motorvägen E4. Hallen byggdes 1983 runtom en befintlig uterink. Intill hallen ligger idrottsplatsen Vegavallen med fotbollsplaner och löparbanor för friidrott samt tre olika spår runtom i skogen som under sommartid är avsedd för löpning men som under vintertid prepareras för skidåkning.

År 2017 påbörjades en omfattande renovering av hela området kring idrottsanläggningen Vegavallen, och därmed även ishallen. När arbetet stod klart lite drygt ett år senare hade Vegahallen fått ett rejäl ansiktslyft. De befintliga fyra omklädningsrummen på norra utökades med två mindre, i huvudsak för domare. På Vegahallens södra sida byggdes hallen ut med åtta omklädningsrum, en ny entré, konferensrum, gym, ledarrum, förråd och en ny hall för ismaskin. 

En ny energisnål kylanläggning har satts in vid Vegahallen, vilket har gjort att energiförbrukning har minskat väsentligt. Energin som blir från kylanläggningen tas också tillvara för uppvärmning av lokalerna och till varmvatten i duscharna. En ny sarg har monterats runt spelplanen och invändigt har hallen målats om samt fått ny ventilation.

I Vegahallen finns det projektor monterad i taket. Med projektorn kan bilder och film projiceras på en skärm som har monterats på väggen, mittemot den sida där läktaren finns. Skärmen är cirka 6×4 meter och ses av publiken oavsett var man befinner sig på läktaren. Projektorn används under matcher för bland annat korta filmklipp med spelarpresentationer, intervjuer med spelare, sponsorers reklamfilmer, korta promotionjinglar, bilder med olika budskap etc.

Materialet som visas med hjälp av projektorn ger en interaktion med publiken och upplevs som en stämningshöjare. Att gå och titta på ishockey i Vegahallen är helt enkelt numera roligare.

Ljud från filmer som visas via projektorn kontrolleras via mixerbord i sekretariatet, där även speakern under match har mikrofon inkopplad. musik som spelas i hallen går även det via mixerbordet.

Det innebär att man kan spela upp ljud från dator som styr materialet som visas via projektorn, ljud – till exempel musik – från en uppspelningsenhet som i regel är en dator samt mikrofon. Det i sin tur betyder också att man enkelt kan hålla föredrag, presentationer, introduktioner eller i stort sett vad som helst – ute på isen eller annan plats i Vegahallen.

Vegahallen har i taket två ”moving heads”, strålkastare som styrs ifrån sekretariatet. De är i sin tur synkroniserade med åtta strålkastare som sitter monterade på väggen. Alla dessa lampor kan styras individuellt med ljusstyrka, rörelse, grafik, färg m m. Systemet går att förprogrammera för exempelvis ett intro eller i stort sett vad som helst. Utöver dessa lampor finns två fasta som har riktats mot mitt cirkeln respektive området framför sekretariatet.

Med en nedsläckt ishall kan man alltså skapa effektfulla entréer, presentationer, introduktioner eller egentligen vad som helst.

Serveringen är mer än bara en kiosk. Sedan renoveringen av ishallen har kiosken omvandlats till en servering med mycket hög standard. Köket är modernt med kok- och stekmöjligheter. Sittplatser finns i två plan: den nedre delen i direkt anslutning till köket samt en övre del med enbart sittplatser. Totalt har serveringen en kapacitet på cirka 100 sittande gäster.

I ishallen finns ett konferensrum som kan bokas för att hålla möten, presentationer m m. Rummet ligger på den övre våningen i hallen och är även utrustat med en projektor och projektorduk. Intill konferensrummet finns ett litet kök där man kan förbereda mat och dryck, men även där hålla möten för mindre sällskap. Konferensrummet är något större och kan användas för fler deltagare.

Entrén till ishallen är separat från Vegavallen, men alldeles intill. Ishallen har med andra ord en egen entré som gör det enkelt att separera evenemang i hallen från andra aktiviteter vid idrottsanläggningen. Vid entrén in till Vegahallen finns goda möjligheter att till exempel ha biljettkontroll eller ha insläpp med betalning då det finns en disk innanför dörren. En trappa till vänster innanför entrén leder upp till konferensrum på övervåningen.

Ishallen har idag, till skillnad från många andra ishallar byggda vid samma tid, en gästvänlig miljö. Vid renoveringen ersattes det gamla ventilationssystemet med ett modernt som ger en frisk inandningsluft. Väggar och läktare har målats om och därmed ersatt den gamla ”ishallsgula” färgen som präglade hallen tidigare. Den gamla sargen har bytts ut vilket har gett en mer besöksvänlig yta mellan entré och servering.

På övervåningen i Vegahallen finns ett fullutrustat gym med vikter, roddmaskin, träningscykel och mycket mer.

Det finns totalt 15 omklädningsrum i Vegahallen. På den östra sidan finns åtta reguljära omklädningsrum och ett mindre i anslutning till ledarrummet. På den västra sidan finns fyra reguljära rum samt två stycken som i huvudsak är avsedda för domare i samband med matcher, både fotboll och ishockey.